Nollund Kirke

Nollund Kirke bliver frem til foråret 2020 restaureret udvendigt. Kirken er åben under restaureringen.

Nollund Kirke er indviet i 1915 som den første af 2 kirker i Grindsted Vestersogn. Kirken er tegnet af arkitekt Hother Paludan, Aalborg og opført af lokale håndværkere. Det er en traditionel hvidkalket landsbykirke i middelalderlige former med rødt tegltag. Indgangen til kirken er i tårnet mod vest. En tilbygning mod nord rummer præsteværelse. Grund til kirke og kirkegård blev skænket af et ægtepar fra Nollund, og beboere herfra transporterede stenene til byggeriet ad de dengang vanskeligt fremkommelige hedeveje. Byggesummen var ca. 19.000 kr.

Inventaret er typisk skønvirkestil tegnet af arkitekten. Siden kirkens 50-års jubilæum i 1965 har blå farver domineret kirkerummet. Alterbilledet er en kopi efter et billede af den tyske professor H. Hoffmann. Motivet er Jesu bøn i Gethsemane Have Skærtorsdag aften. De to alterstager er sammen med kirkesølvet fra 1915. Den syvarmede lysestage og kirkens to lysekroner er anskaffet for indsamlede midler i 1953. Kirkedistriktets beboere har været gavmilde mod deres kirke, når der var brug for nye anskaffelser.

Døbefonten i grå granit med dåbsfad af messing er fra kirkens opførelse. Dåbskanden en gave fra 1928. Orglet med syv stemmer anbragt på pulpituret i tårnrummet er fra 1990, bygget af Bruno Christensen og Sønner, Terkelsbøl. I tårnet hænger en klokke støbt af D Smithske Klokkestøberier i Aalborg i 1913.

Kirken er omgivet af en smuk og velhold kirkegård.

Med sin nøjsomme skikkelse passer Nollund kirke godt til den hedeegn, den blev bygget til. Gennem et lille århundrede har den i glæde og sorg med biskop Scharlings ord ved kirkens 25-års jubilæum "været hjemsted og samlingssted for befolkningen i denne del af Grindsted sogn".

Gudstjenester i Nollund

27sep kl. 11:00

Gudstjeneste, Nollund Kirke

16. søndag efter trinitatis ved Egil Hvid-Olsen.

27sep kl. 11:00
11okt kl. 11:00

Gudstjeneste, Nollund Kirke

18. søndag efter trinitatis ved Anna Marie Erbs.

11okt kl. 11:00
08nov kl. 11:00

Gudstjeneste, Nollund Kirke

22. søndag efter trinitatis v. Steen Frøjk Søvndal.

08nov kl. 11:00
22nov kl. 11:00

Gudstjeneste, Nollund Kirke

Sidste søndag i kirkeåret v. Bodil Raakjær Jensen.

22nov kl. 11:00
06dec kl. 09:30

Gudstjeneste, Nollund Kirke

2. søndag i advent v. Egil Hvid-Olsen.

06dec kl. 09:30
Viser 1 til 5 af 8