Du er her: 
lørdag29feb2020

Drop-in-dåb, Grindsted Kirke

lørdag29feb2020 kl. 11:00 - 12:30

Drop in og bliv døbt

Drop-in-dåb er et nyt fænomen, hvor man kan komme ind fra gaden, få hjælp med papirerne af kordegnen, tale med en præst og - sidst men ikke mindst - blive døbt.

Det har vist sig, at mange voksne går rundt med et ønske om at blive døbt, men ikke vil gøre et stort nummer ud af det. Måske er der også nogle forældre, der ikke har fået børnene døbt, men som egentlig gerne vil have det gjort.

Lørdag d. 29. februar mellem kl. 11 og 12, kan man droppe ind i Grindsted Kirke og blive døbt.

Vær opmærksom på følgende:

Medbring billedlegitimation og cpr-nummer.

Tag også gerne to voksne vidner med. Hvis det ikke kan lade sig gøre, stiller nogle frivillige fra kirken sig til rådighed.

Hvis du er døbt før med en kristen dåb, kan du ikke blive døbt igen. Du starter med en samtale med kordegnen. I den forbindelse skal du underskrive en erklæring om, at du ikke er døbt tidligere. Desuden skal du udfylde et skema med de nødvendige oplysninger. Alt dette bliver naturligvis behandlet med fortrolighed.

Hvis du ønsker, at dit barn bliver døbt, skal begge forældremyndighedsindehavere møde op. Alternativt skal du medbringe en fuldmagt, der er underskrevet af den anden forælder.

Hvis dåben indebærer, at du konverterer fra en anden religion end kristendommen, kan præsterne ikke imødekomme dit ønske. De kan til gengæld tilbyde et længerevarende samtaleforløb, der i sidste ende kan ende med, at du bliver døbt. Dette skyldes, at konvertering fra én tro til en anden kan have store personlige konsekvenser og nogle gange også berører den konverteredes familie i hjemlandet. Desuden skal man som konvertit have tilstrækkelig indsigt i kristendommen til at blive døbt.