Nørkleklubben ved Grindsted Kirke


Nørkleklubben er snart 2 år gammel, og vi er 28 dejlige damer i klubben.
Vi mødes hver anden tirsdag og har åben fra 14 - 17, og det er i ulige uger. Vi mødes i Kirkehuset i Grindsted. 

Vi strikker og hækler til et projekt, som hedder Heart to Heart, og de rejser til Tanzania og Israel med vores produkter. Vi strikker alt, så som trøjer, tæpper strømper og legetøj, til glæde for børn og voksne.

Samtidig skal vi atter i gang med at strikke dåbsservietter til de 3 kirker i sognet. Vi nyder at producere brugbare ting i fællesskab, og rent socialt er det et fantastisk projekt, hvor snakken går, og vi udveksler forskellige holdninger, oplevelser og strikkemetoder.

På skift bliver der bagt kage af damerne til kaffen, kaffen forærer menighedsrådet os.
Vi betaler hver 20 kroner til kaffen, men pengene går til strikkegarn.

Der er altid plads til flere, og vi glæder os til at se netop dig, vi er sikre på, at du kan bidrage med noget socialt til os andre. Du møder bare op i Kirkehuset, og der vil du blive taget godt imod.

Vel mødt.

Udvalget, Signe Dam, Birthe Krog, Nancy Pedersen og Kamma Nielsen 

_____

Kamma Nielsen, tlf. 30480029 eller mail: ka.n@mail.dk.

 

 


Der kan i Årsskriftet 2019 "En hilsen fra Kirken" læses en artikel om frivillighed. Den tager udgangspunkt i tre artikler skrevet af frivillige fra Nørkleklubben, Kirkekaffeholdet og Stillegudstjenesten. Artikel om Nørkleklubben kan her læses i sin fulde længde. 

Skrevet af Kamma Nielsen

Nørkleklubben

”Vi var en flok frivillige, som havde arbejdet på altertæppet i gennem et par år. Da det blev færdigt, var der flere som gav udtryk for, at de ville komme til at savne det sociale netværk, der nu i gennem lang tid havde udviklet sig.

For ca. 2 år siden blev 4 af os enige om, at vi ville se, om der var basis for en nørkleklub og indkaldte derfor til et møde. Der mødte ca. 30 damer til mødet, og ret hurtig blev vi klar over, at der var basis for en nørkleklub, hvor det sociale kom i højsæde.

På nuværende tidspunkt er vi 26 damer, som står på vores liste, og der møder ca. 20 damer hver anden tirsdag.
Vi strikker, hækler og syr alt, hvad der er behov for i Israel, Grækenland, Tanzania og Etiopien. Damerne bestemmer selv, hvad de har lyst til at lave, men vi får sommetider ønsker fra aftagerne, hvad der på nuværende tidspunkt er brug for.
Desuden strikker vi dåbsservietter til Grindsted, Nollund og Urup kirker. Har kirkerne brug for et eller andet, som vi kan producere, så gør vi det gerne, bare det ikke er for store opgaver.

Vi har et dejligt socialt samvær i Nørkleklubben, hvor vi snakker og giver hinanden gode ideer med hensyn til nørkleriet. Det er dejligt, at det er et kirkeligt arrangement, da nørkleklubben derfor er åben for alle. Vi synger sammen og drikker kaffe med hjemmebag. Kirken hjælper os også økonomisk, hvis vi mangler penge til garn. Det er dejligt, at vi har kirken som bagland. 

Vores nørklearbejde bliver afleveret i en frikirke i Blåhøj, hvor et missionærpar rejser ud med vores arbejde. Derude er der nogle lokale kvinder, der sørger for at omdele vores arbejde, til de mest trængende familier, derved kommer vores arbejde helt derud, hvor vi gerne ser det skulle komme hen.”

02feb kl. 14:00

Aflyst - Nørkleklubben

Vi mødes i Kirkehuset i Grindsted fra kl. 14.00 - 17.00.  

Vi strikker og hækler til …

02feb kl. 14:00