Du er her:

Musicalkoret

FOR SANGGLADE PIGER I 4.-6. KLASSE!

Musicalkoret øver onsdage fra kl. 15.15-16.30 i Grindsted Kirke.
Alle piger i 4.-6. klasse er velkomne til at møde op og prøve at synge med!

I koret synges der både klassisk og rytmisk kirkemusik samt årstidssange, og vi bevæger os til seje kanons, smukke salmer og arbejder med klassisk sangteknik. Koret medvirker jævnligt ved festlige gudstjenester sammen med Pigekoret eller Børnekoret, både i Grindsted og i Nollund/Urup kirker og runder gerne sæsonen af med en stor fælles koncert og i starten af juni.

Det gratis at synge i koret og for piger i 6. klasse aflønnes der med 20 kr. pr korprøve og 50 kr. pr. gudstjeneste.

Midtvejs i korprøven er der en lille pause med saft, kiks og hyggesnak i dåbsværelset. Den sidste halve time af korprøven synger vi ofte sammen med de dygtige piger fra Pigekoret og her synges flotte flerstemmige satser. Musicalkoret fungerer som korskole for Pigekoret, som er et lønnet kor for piger fra 7. klasse og op.

Som noget nyt opførte vi i efteråret 2018 og foråret 2019 en til anledningen skrevet kirkemusical i Nollund eller Urup kirke sammen med et dygtigt band. Her arbejdes med solo, roller og koreografi, udover de sange der binder det hele sammen.

For at blive optaget i Musicalkoret skal man til en lille stemmeprøve, hvor man skal kunne synge 1. vers af ”I østen stiger solen op” udenad. Der gives samme dag telefonisk besked til forældrene om, hvorvidt man er optaget. Stemmeprøven aftales efter at man har prøvet at synge med 2 gange.

Koret ledes af Anne-Kathrine Højgaard Johansen.
Ved ønske om tilmelding eller andre spørgsmål, kontakt korlederen på:
grindstedkirkemusiker@gmail.com eller 24914312.

Pigekor gav den gas i Tivoli

Grindsted kirkes Pigekor og Musicalkor havde en spændende weekend i København her i maj.
I alt 26 piger i alderen 10-16 år var afsted for at optræde. Koret sang sammen med 170 andre børn og unge til åbningen af ”Børnekordage i Tivoli” og gav deres helt egen koncert ved Orangeriet, hvorefter de gav den gas i Tivolis forlystelser.

”Det har været en fantastisk weekend for pigerne, som viste et godt musikalsk niveau. Alle sangene blev lært udenad og der blev både sunget flerstemmigt og kanon, både på dansk og engelsk. Derudover nåede de også at synge til gudstjeneste i Vanløse frikirke, have 4 korprøver, se Glyptoteket og være på strøgtur, så det har været en intens og indholdsrig tur” fortæller Anne-Kathrine H. Johansen, der sammen med Pigekorets korleder Jens Erik R. Kristensen håber på at kunne gentage succesen næste år.

Resten af foråret og sommeren byder blandt andet på musical og værkstedskoncert, inden pigerne kan gå på en velfortjent sommerferie. Korene åbner op for nye piger igen til august og allerede 28. august kan man høre et par af deres sange fra Tivoli-turen i forbindelse med Grindsted Festuges familiegudstjeneste på Nørre Torv.