Aktuelt fra præsterne

Prædikener holdt i Grindsted, Nollund og Urup Kirker kan læses her.

Fælles bibellæsning

Tak (igen) for gode tilbagemeldinger fra den fælles bibellæsning. Der er ønsker om at fortsætte, og det gør vi hermed. Initiativet er ikke afhængig af, at mange følger det, men det har været rart at høre, at det er blevet taget så godt imod i menigheden - og der er en opmuntring i at vide, at mange andre i menigheden læser præcist det samme i Bibelen som jeg selv.

Vi har tidligere læst breve i Ny Testamente, og nu forsøger vi os fra mandag d. 13. juli med et helt evangelium, nemlig Matthæus' 28 kapitler. Skriftet er i en kommentar blevet kaldt "den lovede konge", og det er fordi, Matthæus særligt er skrevet til jødekristne, der havde levet med Gammel Testamentes forventning om Messias / Kristus. "Hvor er jødernes nyfødte konge?", spurgte de vise mænd (Matt 2,2). "Her", prædiker Matthæus, og udfolder i sit skrift, hvordan Jesus er til stede i krybben, på vandring i og ved Israels støvede veje, på korset og alle andre steder end i graven, man lagde ham i. Og ikke nok med det; skriftet slutter med Jesu stærke løfte til os: "Se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende."

Forløbet er således med et kapitel hver dag:

Mandag d. 13. juli: Matt 1

Mandag d. 20. juli: Matt 8

Mandag d. 27. juli: Matt 15

Mandag d. 3. august: Matt 22

Søndag d. 9. august: Matt 28

Man finder Matt 1 på side 859 i de fleste bibler, og har man Bibelen 2020, så er det 1257.

God læselyst og mange hilsner

Steen Frøjk Søvndal

Sognepræst

Netandagt til 1. søndag efter trinitatis v/ Egil Hvid-Olsen

Der er stadig nogle i risikogruppen, der er utrygge ved at gå i kirke. Denne netandagt er et kort alternativ til gudstjenesten.